Poster ZaanPride 2021 vanaf 6 mei gratis beschikbaar

Foto: Pixabay / Janeb13

Van 4 tot en met 12 juni staat Zaanstad in het teken van ZaanPride met het motto Out Loud & Proud. Bij Younithy aan de Westzijde 42 in Zaandam is vanaf 6 mei gratis de officiële ZaanPride-poster af te halen om zichtbaarheid te geven aan het evenement.

 

 

De poster is van de hand van de Zaanse ontwerper Melle Klous en is direct herkenbaar als een typisch Zaans ontwerp.  Aan de zijkanten zijn verwijzingen naar de houtconstructie uit de Zaanse molenbouw in de regenboog-, trans- en people of colour- (poc)-kleuren te zien.

Boordevol symboliek

In het midden zien we een silhouet van de Zaanse houtbouw met in de top het ZaanPride-logo met molenwieken en regenbooghart. De regenboogkleuren in het hart staan voor liefde, respect, vrijheid, acceptatie, gelijkwaardigheid en trots. In het midden zijn nog eens zestien hartjes aangebracht die een groot deel van de diversiteit in de Zaanstreek vertegenwoordigen. De betekenis per rij van links naar rechts:

  • Rij 1: Intersekse, lesbisch poc, Amsterdam Leather Pride, genderqueer;
  • Rij 2: Regenboog poc, intersekse, trans, lesbisch;
  • Rij 3: Drag, a-seksueel, genderfluide, biseksueel;
  • Rij 4: Panseksueel, non binair, butch lesbian en een gecombineerde LHBTIQ+ vlag voor mensen met autisme en met een beperking.

ZaanPride wil met de poster uitdragen dat iedereen het recht heeft om zichzelf te zijn en ‘om te houden van wie je maar wilt’: ‘Het is een pleidooi voor vrijheid, diversiteit en inclusie.’ De Zaanse Regenboog en ZaanPride nodigen iedereen uit om de poster op te hangen, om daarmee te laten zien dat Zaanstad een tolerante stad is die iedereen omarmt.

Het programma van ZaanPride is te vinden op de website zaanpride.nl. Vanwege de steeds veranderende coronamaatregelen wordt de programma-info daarop steeds geactualiseerd.

Cookieinstellingen