Werk aan A4 vrijdagavond van start: veel hinder

Foto: Google Street View

Groot onderhoud aan de A4 tussen het knooppunt Burgerveen en Schiphol gaat de komende tijd voor hinder en vertraging zorgen. De weg richting Den Haag gaat één weekend volledig dicht en de rest van de tijd zijn er in beide richtingen minder rijstroken, met een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur.

Rijkswaterstaat gaat op de A4 het asfalt vervangen en de vangrails en de bermen herstellen, zodat de weg weer jarenlang mee kan. De extra reistijd kan bij grote drukte oplopen tot meer dan 30 minuten, zo luidt de verwachting. De werkzaamheden gaan dag en nacht en zeven dagen per week door om de verkeershinder zo kort mogelijk te laten duren.

Vrijdagavond wordt begonnen

Tijdens het eerste weekend van de werkzaamheden is de A4 in de richting van Den Haag vanaf de aansluiting met de A44 bij knooppunt Burgerveen tussen vrijdagavond 7 mei 21:00 uur en maandagochtend 10 mei 05:00 uur helemaal afgesloten voor verkeer. Bovendien zijn er op de A4 richting Amsterdam minder rijstroken open. Verkeer naar Den Haag wordt omgeleid via de A44 – N44. Gele borden geven de omleidingsroute aan.

Van maandagochtend 10 mei 05:00 uur tot maandagochtend 31 mei 05:00 uur zijn er in beide richtingen vier rijstroken open voor verkeer. Om dit mogelijk te maken wordt het verkeer richting Amsterdam gedeeltelijk over de tegengestelde weghelft geleid. Tussen de knooppunten Burgerveen en De Hoek wordt de maximumsnelheid vanwege de veiligheid daarom verlaagd. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om bij grote drukte de volgende alternatieve routes te kiezen:

Verkeer vanuit Amsterdam:

  • Richting Rotterdam via de A2 – A12 – A20;
  • Richting Den Haag via de A2 – A12;
  • Richting Wassenaar / Den Haag via de N205 – N207.

Verkeer vanuit Den Haag:

  • Richting Amsterdam: via de A12 en A2;
  • Via Wassenaar richting Amsterdam:
  • Via de A44, N207 en N205.


De A4 richting Amsterdam kent gedurende de werkzaamheden diverse afsluitingen. Gedurende een paar nachten zijn er op- en afritten van de A4 richting Amsterdam afgesloten. Voor verkeer richting Amsterdam dat op de tegengestelde weghelft van de A4 rijdt, zijn bovendien de afslagen tussen knooppunt Burgerveen en Schiphol onbereikbaar vanwege de tussenliggende vangrails.

Voor de afslagen Hoofddorp (3) en Hoofddorp-Zuid (3a) geven gele borden de omleidingsroute ter plaatse aan. Verzorgingsplaats Den Ruygen Hoek zal een aantal nachten niet te bereiken zijn vanaf de A4, maar wel via het lokale wegennet.

Schiphol

Schiphol blijft tijdens de werkzaamheden steeds bereikbaar, maar wel kan er veel drukte zijn rondom de luchthaven. Houd daarom rekening met extra reistijd en ga goed voorbereid op weg.

Reacties