Kalf-bewoners moeten gemeentelijke grond teruggeven

Foto: Pixabay / Michael Schwarzenberger

Bewoners van de bekenbuurt in Het Kalf in Zaandam zijn overvallen door een brief van de gemeente over de teruggave van groenstroken die zij in het verleden, volgens hen op verzoek van Zaanstad, in onderhoud hebben genomen en bij hun tuin hebben getrokken. De PVV heeft er schriftelijke vragen over gesteld aan het college.

Bij de bewonersbrief zit een plattegrond met rood gearceerde delen die de bewoners zich ’toegeëigend’ zouden hebben, naast een formulier waarmee ze antwoord kunnen geven op de vraag of bereid zijn dit strookje grond weer vrij te maken en terug te geven aan de openbare ruimte. Ze zouden het daarna desgewenst weer onder hun hoede kunnen nemen als groenadoptie. Volgens de gemeente is de grond in de tussentijd nodig om werkzaamheden te kunnen uitvoeren.

De PVV vraagt zich af of het laatste wel in alle gearceerde gebieden van toepassing is en wil weten hoe lang de gemeente zich er al van bewust is dat in deze buurt de meerderheid van de bewoners groenstroken bij tuinen heeft gevoegd en wat de consequenties zijn als bewoners deze ’30 à 40 jaar gedoogde’ stroken niet vrij willen maken. En met het nodige venijn: ‘Hoeveel miljoen euro is de achterstand onderhoud openbare ruimte op dit moment?’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen