Crossen voorbij op HoogTij na klachten bedrijven

Foto: Facebook / Je bent een Westzaner als...

Het zonder toestemming in gebruik genomen crossterrein op HoogTij in Westzaan is tot verboden terrein verklaard. De gemoederen lopen hoog op op de Facebook-pagina Je bent een Westzaner als, vooral onder de noemer ‘er wordt ons al zoveel afgenomen’ en ‘je mag al zo weinig’. En de gemeente moet het ontgelden, al is het terrein dan slechts gedeeltelijk van haar.

Nu is de tekst met een referentie aan ‘Zaandam’ voor verbetering vatbaar, en dat leidt tot de nodige hilariteit.  Wie daar niets geinigs in ziet zijn de mensen achter de oproepen om het bord uit de grond te trekken en het verbod gewoon te negeren.

Het verbodsartikel in de Algemene Plaatselijke Verordening van Zaanstad.

Het zijn echter de bedrijven die last hadden van samenscholingen die veel verder gaan crossen, zo blijkt: op een mededeling bij het inmiddels letterlijk platgewalste terrein is sprake van overlast door autoraces, vernielingen, drank- en drugsgebruik en wildplassen. En het waren de bedrijven die de gemeente om handhaving hebben gevraagd. Voorstanders van het crossen zijn daarvoor een petitie gestart.

Dat er nu helemaal nergens meer gecrosst kan worden is overigens niet waar. Bij Motocross Club aan de Waterlinie in Beverwijk ligt een ‘erg technisch en hard circuit, geschikt voor de beginnende en gevorderde rijders uit de regio’.  Het circuit aan de Zaanse kant van de A9 (zie hieronder) is in de zomertijd geopend op dinsdag en donderdag van 18:30 tot 20:30 uur. Voor beginners is er onder leiding van Kevin Buitenhuis op 17 mei een training die vijftien euro per persoon kost.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen