Inwoners Nauerna desnoods naar de rechter voor veilig verkeer

Foto: Pixabay / Mohamed Hassan

Lokaal Zaans wil vanavond antwoorden van wethouder Gerard Slegers over de verkeersveiligheid in Nauerna. Waar lang voor gewaarschuwd is werd onlangs werkelijkheid: een auto kwam pardoes dwars door de gevel de keuken van een woning binnen, met een lucky escape voor de daar aanwezige bewoners. Als Zaanstad niets doet om herhaling te voorkomen, stappen inwoners naar de rechter.

De Belangengroep Nauerna wil nú duidelijkheid, schrijft steunfractielid Tyler ter Meulen in de vragen waarop Slegers zich alvast kan voorbereiden. LZ wil graag een rechtszaak voorkomen en probeert daarom Slegers te bewegen om ondanks het geldgebrek waar hij zich achter verschuilt toch actie te ondernemen. Een plan is er al, met een stempel van goedkeuring van Veilig Verkeer Nederland. Die organisatie geeft de bewoners gelijk dat de weginrichting in Nauerna niet goed is, omdat hij niet past bij de geldende 30-kilometerzone.

Leven niet zeker

Ter Meulen wil ook een expliciet antwoord op de vraag of het klopt dat Belangengroep Nauerna de wethouder heeft gewaarschuwd dat niets doen zou leiden tot grote risico’s, zoals de werkelijkheid nu heeft bewezen. Dus: wat gaat er op korte termijn gebeuren zodat inwoners van Nauerna niet meer te hoeven vrezen voor hun leven. Moeten ze dat via de rechter gaan afdwingen?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen