Zwaaisteen om contacten te stimuleren in Krommenie

Foto: Gemeente Zaanstad

Bij een zwaaisteen dachten wij in eerste instantie aan de slinger waarmee de kleine herdersjongen David volgens de overlevering de reus Goliath velde, en dat leek nauwelijks een wenselijke aanvulling van de attributen in de openbare ruimte. Maar nee: het gaat om een stoeptegel die uitnodigt om naar elkaar te zwaaien.

In Zaanstad ligt er nu één bij Odion in de Noorderhoofdstraat in Krommenie. De tegel met een zwaaiende hand erop is bedoeld om contact en ontmoeting te stimuleren en kwam er op initiatief van Gerrit Gelderman en zijn partner wethouder Natasja Groothuismink. ‘Op deze woonlocatie wonen volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel. Een van hen is Bianca. Zij groet vrijwel alle buurtgenoten die passeren. Heel sympathiek én een goed voorbeeld voor de buurt,’ legt Gelderman uit.

Groothuismink hoopt dat door de zwaaisteen mensen het voorbeeld van Bianca gaan volgen. ‘Contact is zo belangrijk en dat wordt in deze tijd alleen maar meer bevestigd. Denk maar even na wat het met je doet als iemand naar je zwaait of lacht…,’ zegt zij op de Facebook-pagina van Zaanstad.

Reacties

Cookieinstellingen