Rijksgeld voor welzijn en leefstijl doorgesluisd naar de jeugd

Foto: Gemeente Zaanstad

De gemeente sluist 80.000 euro Rijkssubsidie door naar de Zaanse Experiences om sporten en bewegen onder kinderen en jongeren te bevorderen. In deze coronatijd is dat soms lastig, terwijl het wel belangrijk is voor de mentale en fysieke gezondheid.

‘Wij zijn blij dat we een mooi bedrag van het Rijk ontvangen en willen dit op een goede manier besteden. Een leven lang sporten begint bij het motiveren van kinderen om erop uit te gaan, zodat ze voldoende bewegen. Het is een belangrijke factor voor groei en ontwikkeling. Daarom kiezen we ervoor om deze financiĆ«le bijdrage aan onze jongeren te besteden,’ aldus wethouder van Sport Gerard Slegers in een persbericht.

Bij de Experiences kunnen alle kinderen uit de gemeente gratis deelnemen aan allerlei activiteiten op het gebied van sport, spel, cultuur en een gezonde leefstijl. De activiteiten worden aangeboden door verschillende lokale aanbieders. Omdat de gevolgen van corona een grote impact hebben op de gezondheid en leefstijl van mensen heeft het kabinet vanuit het steunpakket Mentaal welzijn en leefstijl extra geld beschikbaar gesteld aan gemeenten. Zaanstad heeft ervoor gekozen dit beschikbare aan de Zaanse Experiences uit te geven.

Lente Experience

Er wordt momenteel nog gewerkt aan het programma voor de schoolvakanties. Het eerstvolgende programma wordt beschikbaar voor de meivakantie, met de start op 26 april. Houd voor het programma van de Lente Experience de website van het Sportbedrijf in de gaten. Op bijna alle Zaanse scholen worden ook folders uitgedeeld met het programma.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen