Kunst- en cultuurlessen terug voor jeugd onder achttien

Foto: Pixabay / Lika777

Organisaties die kunst- en cultuurlessen voor kinderen en jongeren tot en met zeventien jaar verzorgen krijgen meer mogelijkheden. Binnen de huidige coronamaatregelen maakt de gemeente gebruik van de mogelijkheid om kwetsbare groepen meer ruimte te bieden.

‘Wij beschouwen alle kinderen als kwetsbare groep in deze coronaperiode. Sporten mogen ze al, maar wij vinden het heel belangrijk dat kinderen in hun vrije tijd ook creatief bezig kunnen zijn. Daarom hebben we besloten dit toe te staan. Uiteraard moeten de organisaties en kinderen zich wel aan de geldende coronaregels houden, maar wij denken dat daarbinnen genoeg mogelijkheden zijn om actief te zijn en dat is heel waardevol voor onze jeugd,’ zegt wtehouder Annete Baerveldt in de aankondiging.

Buiten én binnen

De verruiming gaat per direct in en geldt voor georganiseerde binnen- en buitenactiviteiten die gericht zijn op de culturele en creatieve ontwikkeling voor kinderen en jongeren onder de achttien. De activiteiten moeten worden begeleid door een professionele docent. Het gaat dan bijvoorbeeld om muziek, theater, dans of beeldende vorming. Wel dienen oronamaatregelen in acht te worden genomen zoals afstand houden, vooraf aanmelden, mondmaskers dragen en de gezondheidscheck doen en ook mogen ouders niet aanwezig zijn bij de lessen. De activiteiten mogen binnen plaatsvinden, mits de locatie groot genoeg is om voldoende afstand te bewaren.

Positief gestemd

Als de lessen ook buiten gegeven kunnen worden heeft dat de voorkeur. Verder geldt het algemene advies om groepsvorming en reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken. Burgemeester Jan Hamming laat weten  positief gestemd te zijn. ‘De komende periode komen steeds meer mogelijkheden om maatregelen rondom corona terug te draaien. Tot die tijd willen wij kijken wat er binnen de huidige regels wél kan. Als de aanbieders hun verantwoordelijkheid nemen en op veilige manier de lessen organiseren, bieden we onze kinderen alvast wat meer perspectief.’

 

Reacties