Martin Bosma weer kandidaat voorzitterschap Tweede Kamer

Foto: Wikimedia / YouTube PvdA

PVV-Kamerlid Martin Bosma (56) heeft zich kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van de Tweede Kamer. Het is de tweede keer dat de Zaanse oud-journalist zich in de strijd werpt.

De huidige voorzitter Khadija Arib (PvdA) werd in januari 2016 gekozen tot voorzitter als opvolger van Anouchka van Miltenburg (VVD). Die trad af na kritiek op haar functioneren. Destijds waren ook Madeleine van Toorenburg (CDA), Ton Elias (VVD) en Martin Bosma kandidaat. Arib werd in maart 2017 zonder concurrentie  herkozen. Ze heeft aangegeven graag voorzitter te willen blijven.

Bosma (Wormer, 16 juli 1964) is een van de ondervoorzitters van de Tweede Kamer en leidt vaker vergaderingen en debatten. Hij was van 1981 tot 1999 actief in de journalistiek, veelal als financieel journalist en werkte onder andere voor De Zaanlander, CNN Business News, RTL New York, het NOS Journaal, Veronica Nieuws Radio en Radio Nederland Wereldomroep. De nieuwe Tweede Kamer kiest woensdag 7 april een voorzitter. Kamerleden die die functie ambiëren, kunnen zich tot morgen 10:00 uur aanmelden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen