April met warme, maar vooral frisse zonnige dagen

Foto: Pixabay / AlkeMade

Terugkijkend op maart moet worden geconstateerd dat het na de zeer vroege lente-uitbarsting eind februari niet zo wilde het invlotten met het voorjaarsweer. En ook in april zal de lente soms ver te zoeken zijn, meldt Weer Online, omdat er regelmatig een kille noordenwind opsteekt.

Het water van de Noordzee is in april nog steeds kouder dan tien graden, wat betekent dat het niet echt warm wordt wanneer de wind van zee komt. Wanneer er weinig wind staat, kan het ’s nachts ook nog vriezen. Voor wie ernaar snakt de winterjas thuis te kunnen laten is er ook goed nieuws: zodra een zuidenwind opsteekt kan het gemakkelijk 20 graden worden en ligt er zelfs een lokale 25 graden in het verschiet.

Zonnig maar fris

Vorig jaar beleefden we de zonnigste april sinds het begin van de metingen van het KNMI in 1901. De kans is klein dat het dit jaar weer zó zonnig wordt, maar veel meer zon dan gemiddeld zit er dik in. Zonnig maar fris zal daarbij een gangbare combinatie zijn. Weer Onlive verwacht daarnaast ook periodes van meerdere aaneengesloten dagen met regen en bij een noordenwind is er zelfs kans op winterse buien met hagel en natte sneeuw.

Vandaag wordt het tussen 9 en 14 graden, maar door de stevige wind voelt het kouder aan. De komende dagen worden een stuk aangenamer. Morgen wordt het 12 tot 20 graden met behoorlijk wat zon en dinsdag is het zonovergoten en wordt het met 16 tot 23 graden zelfs nog warmer. Ook woensdag wordt nog een warme lentedag. Daarna is het alweer over met het lenteweer en wordt het gevoelig kouder, maar regen lijkt voorlopig uit te blijven. Picknicken met Pasen zal er echter naar alle waarschijnlijkheid niet inzitten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen