Jan Pasveerconcours nu voor álle Zaanse musici

De winnaars van het Jan Pasveerconcours 2019: de muzikanten van Anti!
De winnaars van het Jan Pasveerconcours 2019: de muzikanten van Anti!
Foto: Ardito Fotografie

Alle Zaanse amateurmuzikanten kunnen zich tot uiterlijk 30 april inschrijven voor het Jan Pasveerconcours 2021. Was dat voorheen alleen toegankelijk voor muziekleerlingen van docenten uit het FluXus-netwerk, daar wordt het vanaf dit jaar een open wedstrijd.

Het concours is voor solisten en ensembles tot en met vier personen, van alle leeftijden en alle genres. De verwachting is dat de limiet van 75 inschrijvingen al snel zal worden gehaald. Meedoen aan de voorronde voor het Jan Pasveerconcours gaat dit jaar online op basis van een video die de deelnemer instuurt of eventueel bij FluXus opneemt vóór 15 mei. Ook is er een regeling voor deelnemers die pianobegeleiding nodig hebben. Inschrijven kan hier.

De jury bestaande uit Mathieu van Bellen, Joop van Deuren (voorzitter), Margriet Eshuijs, Daniel Lanthier, Henk Ummels en Erika Waardenburg beoordeelt elke video-inzending individueel op de punten zoals die terug zijn te vinden in het reglement. In de finale is plaats voor negen tot elf deelnemers en zij ontvangen allemaal  een juryrapport. Uiterlijk 25 mei wordt op de FluXus-site bekendgemaakt wie in de live finale van zaterdagmiddag 29 mei speelt.

Plaquette en 500 euro

Deze heeft met een beperkt publiek plaats in de Pasveerzaal van FluXus en wordt ook gestreamd op het YouTube-kanaal van het centrum voor de kunsten. Cultuurwethouder Annette Baerveldt reikt de Jan Pasveerprijs uit. Deze bestaat uit een plaquette gemaakt door Enric Adsera Riba en een cheque van 500 euro van de gemeente, bestemd voor de verdere talentontwikkeling van de winnaar. Vanaf 25 mei is de voorronde-video van alle finalisten te vinden op YouTube. Het publiek kan hier middels de bekende duimpjes aangeven wie zij de beste vinden. Degene met de meeste likes wint de publieksprijs.

Podiumervaring opdoen

FluXus houdt al tientallen jaren jaarlijks een muziekconcours vernoemd naar de oud-directeur van de muziekschool Jan Pasveer. Het is in het leven geroepen om de verdere talentontwikkeling bij muziekleerlingen te stimuleren. Dat wordt 20 jaar na dato breder getrokken naar alle amateurmuzikanten uit de Zaanstreek. Het concours is daarnaast een goede gelegenheid om podiumervaring op te doen.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen