Vanmiddag eerbetoon aan George Kooymans met ‘Radar Love’

Foto: Pixabay / Becca Clark

Door het hele land moet vanmiddag om 17:15 uur de hit Radar Love van Golden Earring te horen zijn. Radiozenders maar bijvoorbeeld ook carillonspelers doen dit als eerbetoon aan de jarige gitarist en medeoprichter George Kooymans (73). Vorige maand werd bekend dat hij aan de spierziekte ALS lijdt en daardoor niet meer kan optreden.

Dat betekende ook het einde van de Haagse band en dat moet gemarkeerd worden, vinden vele fans. Ook uit veel speakers bij mensen thuis zal Radar Love schallen vanmiddag, en uit mobiele telefoons van mensen die onderwegzijn. Het nummer geschreven door Kooymans en zanger Barry Hay is één van de grootste hits van Golden Earring en was ook een groot succes in het buitenland. Zo haalde de single in 1974 de dertiende plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100.

De muzikanten Sven Figee en Thijs Boontjes brengen hun eigen versie van Radar Love uit. Ze bachten die vorige maand ten gehore in het tv-programma Matthijs gaat door, als een ode aan Kooymans. Door de goede ontvangst van hun optreden bij Matthijs van Nieuwkerk besloten de twee de studio in te duiken. De opbrengst van het lied wordt gedoneerd aan de Stichting ALS.

Reacties

Cookieinstellingen