Overlast door crossers op HoogTij op netvlies gemeente

Foto: Pixabay / Berat Hacioglu

Het regent met name in de weekeinden klachten uit Westzaan en Nauerna over de herrie van crossmotoren. De wijkmanager is er al een tijd mee bezig en er is overleg geweest met de politie om te kijken of meer handhaving mogelijk is. Dat meldt de Buurtschap Nauerna op Facebook.

Dat laatste bleek lastig, maar ook Straattoezicht is met het probleem bezig. ‘Er wordt dus aan gewerkt om specifiek voor HoogTij extra handhavingscapaciteit in te zetten. Als dit concreter is, worden we ervan op de hoogte gebracht,’ aldus het bericht. Op de pagina Je bent een Westzaner als… stelde een inwoner dat er steeds meer crossers lijken te komen op het industrieterrein – ‘het lijkt wel een evenement’ – maar dat het grootste euvel is dat zij ook over het fietspad langs het kanaal scheuren, tussen de andere gebruikers door. ‘Is dat alleen een enkeling of gaat het zo echt uit de klauw lopen?’ vroeg hij zijn dorpsgenoten. ‘Zijn er ondertussen geen baanmarshalls geregeld? De politie bellen is ook weer zowat, dat vind ik weer zonde omdat ze nu een mooie plek hebben waar niemand last van ze heeft.’

Groepje overlastgevers

Dat laatste vindt dus lang niet iedereen. Uit de reacties blijkt dat een klein groepje voor de overlast zorgt. ‘Mijn zoon crost zo af en toe daar zoals vele andere kinderen. Maar dan komt er een stel aso’s die de hele boel op stelten zet.’ De dame sprak ‘de aso’s’ al eens aan op hun gedrag, maar wat rustiger rijden duurde maar even: ‘Helaas verpest dat soort mensen het voor een ander.’ Het is ook de ervaring van iemand anders: ‘Dat is een bepaalde groep; als de politie langsgaat gaan ze die ook weer uitdagen… De vaste crossers hebben er ook last van, is wat ik gehoord heb.’ Er is ook begrip voor de jonge motorcrossers, die immers vooral in deze tijd al zo weinig uitlaatkleppen hebben.

Reacties