Geen treinen richting Alkmaar tussen 20 februari en 1 maart

Foto: Still uit de video van Autohaus Specht in Dietersheim.

ProRail gaat het spoor tussen Heerhugowaard en Uitgeest vernieuwen. Van zaterdag 20 februari tot maandag 1 maart worden op een traject van zestien kilometer spoorstaven, dwarsliggers en ballast vervangen. Ook de vernieuwing van een aantal overwegen maakt deel uit van het project.

‘Het is een flinke operatie, waarvoor onze aannemer Swietelsky een speciale werktrein gebruikt,’ meldt de spoorbeheerder vandaag. Deze trein komt uit Oostenrijk en voert door heel Europa verschillende grote spoorwerkzaamheden uit. De trein is ongeveer een kilometer lang. Hij is bijzonder omdat hij aan de voorkant spooronderdelen ‘opeet’ en tegelijkertijd aan de achterkant het nieuwe spoor neerlegt. Van dat bijzondere schouwspel worden beelden gemaakt en op een later moment gedeeld, maat we geven u hieronder alvast een idee.

Tijdens de werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk tussen Alkmaar en Uitgeest. De NS zetten vervangend busvervoer in en reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd tot 45 minuten. Meer over het vervangend vervoer staat op de website van de NS.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen