Hoe onveilig is de Russische Buurt met huidige ‘wirwar aan werkzaamheden’?

Foto: Brandweer Zaanstad

Naar aanleiding van een brandje in de Czaar Peterstraat, afgelopen zaterdag, wil de SP van het college weten of de ‘wirwar aan werkzaamheden in de Russische Buurt’ gevaar oplevert bij calamiteiten.

De brandweer wist zaterdag niet de juiste route te vinden en ook buurtbewoners maken zich volgens raadslid Roland van Braam zorgen over hun veiligheid en de bereikbaarheid van de buurt. De oorzaak: te veel werkzaamheden tegelijkertijd zoals de vernieuwing van de bestrating en de riolering en de grootscheepse renovatie van woningen door corporatie ZVH.

Brug eruit

Bovendien, zo schrijft Van Braam aan het college ligt de enige toegangsbrug eruit omdat hij wordt vervangen. Dat alles heeft afgelopen zaterdag voor de brandweer tot onduidelijkheid geleid en voor de nodige vertraging. De Socialistische Partij wil nu weten waarom in de Russische Buurt zoveel tegelijkertijd moet gebeuren en of B&W het ermee eens zijn dat dit tot onveilige situaties leidt.

Ook wil de fractie horen in hoeverre bewoners en hulpdiensten op de hoogte worden gehouden gehouden van alle werkzaamheden en hoe die op elkaar worden afgestemd.

Brandje  in bijgebouw

De brandweer werd zaterdagnamiddag even na zessen opgeroepen voor een brand in een bijgebouw in de Czaar Peterstraat. Dat liep uiteindelijk met een sisser af.

Reacties