Jurist maant gemeente De Binding dicht te gooien voor auto’s

Foto: Google Street View

De jurist van een bewoner van Westerkoog heeft de gemeente gemaand om binnen acht weken busbrug De Binding te sluiten voor alle verkeer behalve passagiersbussen en hulpdiensten, omdat volgens jaren en jaren geleden vastgestelde regels autoverkeer helemaal niet is toegestaan op de brug tussen Westerkoog en Westerwatering. De PVV vraagt het college hoe Zaanstad op die sommatie gaat reageren.

De busbrug met de slecht gekozen naam ‘is al decennia een splijtzwam tussen de twee wijken van Zaanstad,’ schrijft raadslid Homme Heida in vragen over de kwestie. En met deze nieuwe ontwikkeling schijnt ‘de saga over de busbrug nooit te stoppen’. De door de bewoner van Westerkoog ingeschakelde jurist onderzocht de juridische mogelijkheden om met een auto over De Binding te kunnen rijden en kwam tot de conclusie dat dit volgens verschillende bestemmingsregelingen en ruimtelijke besluiten uit het verre verleden niet is toegestaan. Hij verstuurde zijn brief aan het college van B & W op 12 januari.

Consequenties?

De PVV wil nu weten hoe de gemeentelijke juristen de zaak inschatten en of er een kans bestaat dat de busbrug 24 uur dicht gaat voor autoverkeer. En mocht dat zo zijn, is het dan zinvol om door te gaan met de herinrichting van de ringweg in Westerkoog die juist een permanente openstelling van De Binding mogelijk moet maken? Plus, wat zijn in dat geval de consequenties voor de verkeerscirculatie en de woningbouwprojecten in Westerkoog? De brief die naar de gemeente ging leest u hieronder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen