Zaantheater droomt met honderden gelijkgestemden de zalen vol

Foto: Droommee.nl

Theater Flint in Amersfoort vroeg cabaretier Jan Beuving om een column op maat te schrijven voor haar zakelijke sponsoren, ter gelegenheid van een bijeenkomst die in verband met corona niet door kon gaan. De column raakte de echter de hele sector in het hart en inmiddels dromen artiesten en theaters in het hele land met Beuving mee van volle zalen. Ook het Zaantheater en De KunstGreep.

Die column beschrijft de schoonheid en magie van een lege zaal en de belofte die zo’n zaal zonder publiek herbergt. En dat, zolang de zalen leeg zijn, die belofte alleen maar groter wordt. Tot het moment dat de deuren weer open gaan ‘Dromen we de zalen vol’. De tekst ging als een lopend vuurtje rond bij podia, producenten, impresariaten, academies, sectorinstellingen, festivals, koren, orkesten, ensembles, en dans- en theatergezelschappen. Een vijftal prominente artiesten – Hans van Manen (dans), Peter Pannekoek (cabaret), Soumaya Ahouaoui (toneel), Jaap van Zweden (muziek) en Simone Kleinsma (musical) – werden bereid gevonden om de tekst uit te spreken.

Canto Ostinato

Samen met danser Uri Eugenio en de pianisten Hannes Minnaar, Iris Hond, Helena Basilova en Yang Yang Cai zijn zij te zien in een visueel kunstwerk van ruim twee minuten. Zij spelen op vier vleugels een deel uit Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Regisseur van de video is Katja Akkerman. U kunt als toekomstige bezoeker ook meedromen en zich als zodanig registreren. U maakt dan kans op twee vrijkaarten voor een volle zaal naar keuze. Dat is de belofte van de al bijna 400 culturele deelnemers aan We dromen de zalen vol.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen