GroenLinks is het eens met Klankbordgroep Poelenburg over onveiligheid op De Weer

De Weer in september vorig jaar.
De Weer in september vorig jaar.
Foto: Google Street View

GroenLinks valt de Klankbordgroep Poelenburg bij wat betreft de onveilige verkeerssituatie op De Weer.

Sinds de herinrichting van de buurt rijdt er beduidend meer verkeer over De Weer, waaronder bussen van Connexxion. Heeft het college de nieuwe verkeerssituatie al geëvalueerd, wil de fractie nu weten. En hoe groot is de verkeerstoename op De Weer eigenlijk? Houdt men zich daar aan de maximumsnelheid? Waarom staan er op de bijna kaarsrechte weg – die uitnodigt tot gas geven – geen borden die de maximumsnelheid aangeven en evenmin matrix- of smileyborden?

(Bijna)botsingen

Dat op De Weer geen obstakels zijn aangebracht om automobilisten te dwingen hun snelheid te matigen vindt GroenLinks een slechte zaak, zeker vanwege de nabijheid van de scholen Paus Joannes, De Tamarinde, De Gouw, Pascal Zuid en De Roos. Uit de schriftelijke vragen die fractievoorzitter Paul Laport aan het college stuurde: ‘Het is goed dat het langzaam verkeer grotendeels is gescheiden van het autoverkeer. Voetgangers en fietsers maken echter gebruik van dezelfde paden en dit leidt nog wel eens tot (bijna)botsingen. Is het college hiermee bekend? En zo ja: wat wil het hieraan doen?’

Straatraces?

In een brief aan de gemeente met klachten over De Weer schreef de Klankbordgroep Poelenburg dat de weg ook wordt gebruikt voor nachtelijke straatraces. Daar wil de fractie eveneens het fijne van weten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen