Morgenavond na 20:00 uur veel minder treinen

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

De NS passen zoals gebruikelijk rond de jaarwisseling de dienstregeling weer aan. Zo vertrekken er morgen vanaf 20:00 uur geen treinen meer, maar maken de treinen die voordien al waren vertrokken wel de rit naar hun eindbestemming af. De eerste treinen gaan op 1 januari om 01:00 uur weer rijden: de nachttreinen tussen Rotterdam en Utrecht.

Op nieuwjaarsdag rijden de treinen volgens de dienstregeling zoals die voor een zondag geldt. Volgens de spoorvervoerder wordt sinds oktober een aangepaste dienstregeling met 90 procent van de treinen gereden. Dat blijft ook zo in het nieuwe jaar. ‘Daarom rijden bij de opstart van de dienstregeling op 1 januari alleen de nachttreinen tussen Rotterdam en Utrecht. In de ochtend wordt de dienstregeling verder opgestart,’ aldus NS.

Alleen strikt noodzakelijke reizen

Het zegt het belangrijk te vinden ‘dat onze collega’s de mogelijkheid hebben om de jaarwisseling thuis te vieren’. Daarnaast leert de ervaring dat de meeste mensen na 20:00 uur op oudejaarsavond niet meer reizen en gezien de oproep van de overheid om alleen van het openbaar vervoer gebruik te maken als dat strikt noodzakelijk is zal dat naar verwachting dit jaar nog minder zijn. De laatste dag van dit jaar en de eerste dag van 2021 wordt late en vroege reizigers geadviseerd om voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen