Oums Voorraadkast uit Zaandam helpt ook in Haarlemmermeer

Foto: PxHere / CC0

De Stichting Oums Voorraadkast uit Zaandam helpt de vorig jaar opgerichte gelijkgestemde groep Prakkie Hoofddorp door daar wekelijks  groente en fruit naartoe te brengen om te verdelen onder inwoners van Haarlemmermeer die het financieel zwaar hebben.

‘We hebben gemerkt dat gezinnen, maar ook alleenstaanden, daar vreselijk mee geholpen worden. De dankbaarheid is dan ook heel groot, vertelde Miranda van Prakkie Hoofddorp aan Haarlemmermeer.nieuws. ‘Leden raken ook gemotiveerd om elkaar te helpen. Daar waar iemand bijvoorbeeld door zijn rug is gegaan of een fiets stuk is en zelf niet in staat is om te komen, brengt een ander lid het even langs. Ook vertellen leden hierover binnen hun vriendenkring, wat bijvoorbeeld heeft geleid tot het kunnen verloten van maar liefst 30 prachtige kerstpakketten.’

Niet iedereen komt in aanmerking voor de voedselbank: een euro te veel aan inkomen en mensen staan wat dat betreft in de kou. Maar ook mensen met een nulurencontract die door de coronacrisis nu tussen wal en schip zijn beland. De groente- en fruitpakketten uit Zaanstad gingen in het begin naar 20 gezinnen, maar nu al naar 50 gezinnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen