Noodgebouw Octant blijft nog maanden in het park staan

Foto: Google Street View

De gemeente gaat er niet in slagen om de belofte na te komen dat de dependance in het park van de interconfessionele basisschool Octant in Saendelft nog dit jaar verdwijnt. Omwonenden maken zich zorgen, en zullen binnenkort te horen krijgen dat dit terecht is.

De gemeenteraad stelde in april van dit jaar geld beschikbaar gesteld om de tijdelijke huisvesting van de Octant weg te halen. Er kwam 222.000 euro beschikbaar voor de verbouwing van de eigenlijke school uit 2002, die ‘niet geschikt is voor eigentijds onderwijs’. De VVD-fractie kwam er onlangs echter achter dat de opdracht voor die verbouwing nog helemaal niet gegeven is en dat in de nog te gunnen opdracht sprake is van een deadline voor de oplevering die pas aan het einde van de eerste kwartaal van 2021 ligt. Dit betekent dat de tijdelijke school op zijn vroegst in april volgend jaar weggehaald zal worden.

Zorgelijk

De VVD noemt het ‘een zorgelijke constatering’ dat de gemeente zich niet houdt aan afspraken met omwonenden en vreest zelfs voor een rechterlijke tik op de vingers. Wethouder Natasja Groothuismink gaf toe dat de belofte verbroken wordt, maar zegde toe nu de buurt zo snel mogelijk te gaan informeren: ‘Dit hebben we niet goed afgesproken met elkaar.’ De vetraging is volgens er volgens haar aan te wijten dat de  verbouwing van de Octant erom vraagt dat ‘een zorgvuldige aanbestedingsprodedure wordt doorlopen’. En dat kost kennelijk veel meer tijd dan eerder was voorzien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen