Olifant Buba mag van minister in ons land blijven

Buba in het Burgemeester In 't Veldpark.
Buba in het Burgemeester In 't Veldpark.
Foto: Twitter / Hans de Bruyne

Ze is ook in Zaanstad geen onbekende: oud-circusolifant Buba van Circus Freiwald die in 2018 en vorig jaar nog tijdelijk te gast was in het Zaandamse Burgemeester In ’t Veldpark. Zij moest om dierenleed te voorkomen haar ‘mensenfamilie’ verlaten en naar het buitenland, maar mag van minister Carola Schouten van Landbouw en Natuur nu toch in Nederland blijven.

De minister gaat een oproep van de Tweede Kamer uitvoeren en hier opvang voor het dier te regelen. De Kamer stemde vandaag met een ruime meerderheid in met het voorstel van de PVV om Buba in ons land te laten blijven. Kamerlid Dion Graus wil een ‘Buba-waardig’ verblijf in Nederland vinden waar ze ‘haar laatste jaren mag en kan genieten’.

Ook een voorstel van CDA-Kamerleden Maurits von Martels en Martijn van Helvert om Buba bij de circusfamilie te laten blijven, als de familie dat wil, werd ruim gesteund. Buba verblijft nog steeds bij het circus, en dat is controversieel. Maar haar scheiden van de mensen waar ze een hechte band mee heeft eveneens. Wilde dieren mogen niet meer optreden in een circus, maar de familie Freiwald wil Buba toch graag houden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen