Vergunning voor 27 wooneenheden hoek Klokbaai – Westzijde

Een beeld uit 2014, toen de garage nog volop in bedrijf was.
Een beeld uit 2014, toen de garage nog volop in bedrijf was.
Foto: Google Street View

Het college heeft de vergunning verleend voor de bouw van een complex met 27 appartementen en kantoorruimte aan de Westzijde 71, waar eerder een Ford-garage actief was en later gedanst werd. Het gaat om acht maisonettes en negentien appartementen. Het aantal bouwlagen varieert tussen twee en vier.

Het hoogste deel ligt aan de Westzijde en krijgt een bouwhoogte van circa vijftien meter meter, waar nu een maximum van acht meter geldt. Op de begane grond op de hoek Westzijde / Klokbaai moet kantoorruimte komen met een oppervlakte van circa 168 vierkante meter. Daarnaast zijn in en aangrenzend aan het gebouw 33 parkeerplaatsen ingetekend. Het gaat om nieuwe woningen ‘die in principe voor de middeninkomens interessant zijn,’ zo werd eerder bekend. De koopwoningen worden gasloos en krijgen zonnepanelen op de daken. Het plan is van het in Haarlem gevestigde Halmar Projectontwikkeling.

Tegen de ontwerpbesluiten kan iedereen gedurende de inzagetermijn van zes weken een zienswijze indienen bij Burgemeester & Werhouders. De ontwerpbesluiten liggen ter inzage bij de balie Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 in Zaandam. De balie is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 08:30 tot 16:00 uur, op dinsdag van 13:30 tot 16:00 uur en op vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur. Gelet op het door corona ingegeven deurbeleid dient u wel van tevoren een afspraak te maken.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen