Zaandam komt tot leven in Braziliaans Nova Petrópolis

Facebook / Cidade Zaandam
Facebook / Cidade Zaandam
Foto: De biertuin van Cidade Zaandam

Het is groot nieuws in Brazilië: de opening van ‘een typisch Nederlands dorp’ in de stad Nova Petrópolis, genaamd Cidade Zaandam ofwel Stad Zaandam. Een toeristenattractie die het succes van een coronavrije Zaanse Schans naar de kroon moet gaan steken.

De bouw is een initiatief van een familie met Nederlandse wortels en volgens de verslagen is met de opening voor hen een langgekoesterde wens uitgekomen. Nova Petrópolis trekt jaarlijks zo’n 500.000 toeristen. Het gaat om een grote tentoonstellingsruimte vol symbolen die doen denken aan ons land en met een restaurant (met op de kaart onder andere een sopa de ervilhas com bacon; ofwel een Zuid-Amerikaanse uitvoering van snert), een banketbakkerij, een calé en winkels. De veelkleurige buitenkant commbineert Zaans groen met Braziliaanse uitbundigheid, met als slagroom op de taart een verwijzing naar een molen. De grote buitenruimte met onder andere een biertuin gaat worden gebruikt voor evenementen.

Zakenman André Krai is de drijvende kracht achter de nieuwe attractie. Actief in de modebranche komt hij hier regelmatig en hij kent het land van zijn voorvaderen goed. Krai waardeert de Nederlandse volksaard, de geschiedenis, de ibedrijvigheid en de creativiteit naast uiteraard de dijken, molens, tulpen en kaas en heeft dat alles nu samengebracht in een stukje Holland op Braziliaanse grond. De trigger was een bezoek aan Zaandam, ingegeven door het feit dat hij in Amsterdam geen hotel kon vinden. Krai belandde in het Inntel in hartje Zaandam en de rest is geschiedenis.

Hij komt, hij komt… Sinterklaas wordt in Cidade Zaandam ontvangen door al in kerstsferen verkerende kinderen. Toch wel een cultuurschok.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen