Gedachteniszondag ditmaal sobere herdenking in Noorderkerk

Foto: Protestantse Gemeente Zaandam

Gedachteniszondag staat van oudsher in het teken van het eindige leven en het herdenken van de overledenen van het afgelopen jaar. Op zondag 22 november wordt het ditmaal bij de Protestantse Gemeente Zaandam een sobere bijeenkomst in de Noorderkerk met maximaal 30 personen.

PGZ had graag veel mensen in de gelegenheid gesteld om hun dierbaren te kunnen herdenken, maar door de coronamaatregelen zal dat ditmaal niet mogelijk zijn. Tijdens de herdenking in de kerk aan de Heijermansstraat 127 zullen de namen van de overledenen worden voorgelezen en daarna zal voor ieder van hen een kaarsje worden aangestoken. Daarna worden ook de overige aanwezigen in de gelegenheid gesteld om een kaarsje aan te steken. Op basis van vrije inloop worden tussen 12:00 en 16:00 uur ook andere betrokkenen waarvan een geliefde afgelopen kerkelijk jaar is overleden in de gelegenheid gesteld om persoonlijk, met maximaal twee personen, in de Noorderkerk hun geliefden te herdenken.

Vrijwilligers van de PGZ zorgen voor begeleiding, zodat de herdenking veilig plaats kan vinden. Omdat de maatregelen vanuit de overheid per dag kunnen wijzigen, kan de kerkgemeente nog niet met zekerheid belocen dat deze herdenking ook daadwerkelijk door kan gaan. Iedereen wordt daarom aangeraden om daarvoor de website te raadplegen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen