Volgende maand lancering unieke mensenrechtenvlag

Foto: Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek - Waterland.

De Nederlandse organisaties tegen discriminatie lanceren op donderdag 10 december, de Internationale Dag van de Mensenrechten, de mensenrechtenvlag. Nu al is bekend dat meerdere gemeenten en organisaties in de regio de vlag die dag uithangen. Iedereen kan hem bestellen.

 

 

Mensenrechten staan nog dagelijks wereldwijd ter discussie. Ook in ons veilige, democratische Nederland. De vlag is een symbool voor gelijkwaardigheid van ieder mens en organisaties en particulieren kunnen ermee laten zien dat ze de universele mensenrechten respecteren en ondersteunen. Deze vlag bestaat nog nergens in de wereld en is een uniek, Nederlands initiatief. De ontwerper ging aan de slag met het idee dat mensen meerdere dingen hebben die hen verbinden: we delen de aarde, de lucht en een plek onder de zon. Hoe verschillend we ook kunnen zijn qua uiterlijk: we hebben allemaal DNA. 

Uitgangspunt DNA-streng

Hij nam daarom de vorm van een DNA-streng als uitgangspunt. Dit combineerde hij met de kleuren van de aarde (groen), de lucht (blauw) en de zon (geel). Zo ontstond de mensenrechtenvlag. De vlaggen zijn te verkrijgen in de maten 225 x 150 en 150 x 100 centimeter en kosten respectievelijk 30 en 25 euro, exclusief verzendkosten. Op de website www.mensenrechtenvlag.nl kunt u meer lezen over de achtergronden en de bestelmogelijkheden.  

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen