Taxi’s onder busstation Zaandam op papier geregeld

Foto: Google Street View

De belofte dat er ‘als het maar even kan’ een standplaats voor één taxi zou komen bij het busstation onder het Stadhuisplein in Zaandam was gedaan, maar nu is het verkeersbesluit gepubliceerd dat het alleen mogelijk maakt dat taxi’s er passagiers oppikken of afzetten.

De toegang tot het busstarion voor gemotoriseerd verkeer is tot nu toe beperkt tot bussen en het gehandicaptenvervoer en voor voertuigen die bij de expeditie van het stadhuis moeten zijn. Dat reizigers die per taxi van en naar het station en de bushaltes willen daarom de drukke Provincialeweg moeten oversteken om de standplaats op het Noordschebos te bereiken zit het overgrote deel van de gemeenteraad echter niet lekker. Te meer daar dat op de veiligste manier – over het zebrapad – alleen met een flinke omweg kan en mensen nu eenmaal geneigd zijn om altijd voor de snelste oplossing te kiezen.

Ook de taxichauffeurs wilden graag een standplaats en beloofden onderling de bezetting van de nieuwe standplaats te zullen regelen. Daar is echter geen sprake van: ze krijgen er slechts toegang voor laden en lossen. Belanghebbenden die het niet eens zijn met het verkeersbesluit hebben zes weken de tijd om een bezwaarschrift in te dienen bij Burgemeester en Wethouders, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van de datum, uw naam, adres, telefoonnummer, handtekening en de motivering van de bezwaren.

Reacties