Kruising Heiligeweg – Weverstraat twee weken afgesloten

Foto: Gemeente Zaanstad

De Weverstraat in Krommenie krijgt een facelift omdat de inrichting niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. De bestrating is versleten en de rijbaan is op sommige plaatsen verzakt. Ook moeten delen van het riool worden vervangen. Daar wordt nu een begin mee gemaakt. Vanaf maandag 26 oktober is de kruising Heiligeweg – Weverstraat twee weken volledig afgesloten.

De planning.

 

 

 

Langs bijna de hele Iepen- en Weverstraat komen brede fietsstroken, waardoor fietsers meer en auto’s minder ruimte krijgen. Omdat de rijstrook smaller lijkt, zal het gemotoriseerd verkeer naar verwachting langzamer gaan rijden. Bij de Iepenstraat en het eerste gedeelte van de Weverstraat worden alleen fietsstroken aangebracht en zijn geen andere werkzaamheden gepland.

Wel fietsers en voetgangers

Tijdens de werkzaamheden wordt de rijweg volledig afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Het verkeer wordt omgeleid door middel van borden via de Provincialeweg, Rosariumlaan en Heiligeweg. Fietsers en voetgangers kunnen er wel langs. Woningen en winkels blijven te voet bereikbaar.

In de Weverstraat worden drie oversteekpunten voor voetgangers aangelegd. Deze oversteekpunten worden voorzien van een zogenoemd middensteunpunt, waardoor voetgangers in delen de weg kunnen oversteken. Deze steunpunten moeten ook een remmende werking hebben voor het autoverkeer. Verder worden de openbare verlichting en diverse bomen vervangen. De verwachting is dat in maart volgend jaar nieuwe bomen worden geplant.

Kastanjes

In eerste instantie zouden dat esdoorns zijn, maar op verzoek van enkele bewoners is nog eens over gekeken of het haalbaar zou zijn om kastanjes terug te plaatsen. Bij twee kastanjesoorten is dit mogelijk, namelijk de Amerikaanse paardenkastanje (Aesculus flava) en de Amerikaanse gele paardenkastanje (Aesculus pavia). Deze twee soorten worden om en om aangeplant.

Bodemdaling compenseren

Bij de kruising van de Weverstraat met de Heiligeweg worden de verkeerslichten vernieuwd. Waar dat nodig is worden de straat en de stoep ongeveer tien centimeter opgehoogd, om de bodemdaling van de afgelopen jaren iets te compenseren. Het hoogteverschil dat hierbij mogelijk ontstaat met inritten of tuinpaden wordt opgelost door het ophogen van de eerste meter van de verharding van de erven. Boogaard Infra BV hoopt uiterlijk 20 november klaar te zijn met de bestrating.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen