Burgemeestersbuurt geteisterd door kleine criminaliteit

Foto: Pixabay / The Digital Way

De Burgemeestersbuurt zucht momenteel onder veel overlast door vernielingen en diefstallen. Er worden auto’s bekrast en auto’s, schuurtjes en bestelbusjes leeggeroofd. Er is zelfs een schuurtje in brand gestoken. Het CDA en de SP maken zich er zorgen over.

 

 

 

 

De raadsleden Nick Hendriks (CDA) en Roland van Braam (SP) zijn benieuwd of deze zaken zich alleen in de Burgemeesterbuurt afspelen of zich inmiddels ook naar andere wijken verspreid hebben. De willen in de eerste plaats weten of de reeks vernielingen, diefstallen en de brandstichting in de Burgemeestersbuurt tot het stadhuis is doorgedrongen en zo ja, wat het college van plan is te gaan doen om deze te stoppen.

In het verlengde daarvan informeren ze donderdag tijdens het vragenuurtje voor de raad ‘hoe kan het dat nog steeds veel bewoners en ondernemers geen verbeteringen ervaren, nadat onze motie over de Zuiddijk is aangenomen?’

Meer politie?

De burgemeester toonde zich er eerder geen voorstander van om de Zuiddijk net als Poelenburg, het centrum en de Russische Buurt aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied, maar onderschreef wel de noodzaak om de neerwaardse spitaal waarin die straat zich bevindt om te buigen. De SP en het CDA verliezen nu hun geduld: gaat het college actief aan de politie vragen om in deze wijk extra te patrouilleren? De twee partijen komen bovendien met het advies aan de gemeente om al haar communicatiemiddelen in te zetten om inwoners van heel Zaanstad met klem op te roepen om altijd aangifte te doen, ook van kleine strafrechtelijke overtredingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen