Skatepark A8 gesloten wegens overtredingen coronaregels

Foto: Google Street View

Het skatepark onder de A8 in Koog aan de Zaan is door de Veiligheidsregio Zaanstreek – Waterland voor onbepaalde tijd gesloten omdat gebruikers zich niet aan de coronaregels hielden.

Het skatepark aan de Verzetstraat ging gisteren om 18:00 uur op slot, nadat er de afgelopen dagen regelmatig was geconstateerd dat de aanwezigen de anderhalvemeterregel negeerden en er bovendien te veel personen tegelijkertijd aanwezig waren. Artikel 2.5 van de Noodverordening Covid-19 van de veiligheidsregio biedt de mogelijkheid om voor bepaalde gebieden aanvullende beperkende maatregelen te nemen verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dat werd eerder al gedaan door de openingstijden van natuur- en recreatiegebied Het Twiske te beperken en het terrein ’s nachts tot verboden gebied te verklaren.

Het skatepark in Koog aan de Zaan ging eerder ook al dicht vanwege de noodzaak het virus een halt toe te roepen. Begin april hoorden daar ook een aantal voetballocaties en de Zaanse Schans bij, maar die gingen weer open toen de regels versoepeld konden worden vanwege het dalende aantal besmettigen. Inmiddels zitten we weer in een omgekeerde wereld, middenin de tweede coronagolf.

Reacties