Duurzaamheidsprijs GroenLinks voor Bosjes van Terwindt

GroenLinks-fractievoorzitter Romkje Mathkor en Steven Terwindt.
GroenLinks-fractievoorzitter Romkje Mathkor en Steven Terwindt.
Foto: GroenLinks

GroenLinks reikt jaarlijks op de Dag van de Duurzaanheid de Duurzaamheidsprijs uit aan personen of een bedrijf die zich bijzonder inzetten voor duurzaamheid. Deze tiende oktober is deze prijs door fractievoorzitter Romkje Mathkor uitgereikt aan Steven en Margot Terwindt voor hun initiatief om een braakliggend stukje grond bij de Westzanerdijk om te toveren tot een prachtig biodivers bosje.

Samen met buurtbewoners hebben ze er sinds 2014 via groenadoptie een heel afwisselend en sprookjesachtig stukje natuur van gemaakt. ‘Juist in deze coronatijd is het heel goed dat mensen dichtbij huis een rustgevend stukje natuur vinden. GroenLinks is een warm voorstander van groenadoptie. Het verfraait de openbare ruimte en zorgt voor cohesie in de buurt. Openbare ruimte dient rekening te houden met natuur en milieu en zo bij te dragen aan een duurzame samenleving. Het is daarbij belangrijk dat bewoners zich verantwoordelijk voelen voor een prettige en duurzame openbare ruimte en zich bewust zijn van de effecten van hun handelen op natuur en milieu,’ schrijft de fracrie in een persbericht.

Het is beslist een aanrader om eens te gaan kijken naar de Bosjes van Terwindt. Voor hun niet-aflatende inzet voor deze bosjes heeft de fractie van GroenLinks ‘met veel plezier’ vandaag de Duurzaamheidsprijs 2020 uitgereikt aan Steven en Margot Terwindt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen