Landelijk initiatief ‘Aandacht voor elkaar’ morgen van start

Foto: Flickr / Hartwig HKD

Met de landelijke campagne Aandacht voor elkaar die morgen van start gaat wil de Rijksoverheid steun geven aan de vele initiatieven die inmiddels rond corona zijn ontstaan. Om deze beweging te stimuleren is een website gelanceerd waarop initiatieven – van klein tot groot – worden verzameld. Zaanstad is daarop nog niet vertegenwoordigd, maar via Zaankanters voor elkaar blijft de gemeente zeker niet achter.

Het coronavirus vraagt veel van de maatschappij en de mentale weerbaarheid van alle Nederlanders: mensen die ziek worden of een dierbare verliezen, ondernemers die harde klappen krijgen, mensen die hun baan verliezen, jongeren die beperkt worden in alles wat belangrijk is als je jong bent en mensen die eenzaam zijn. Gemeenten, (maatschappelijke) organisaties, bedrijven en individuen zijn daarom opgeroepen om hun initiatieven die die gevolgen draaglijker proberen te maken via de website aan te melden. Ook kunnen mensen daar hun persoonlijke verhaal delen, zodat er aandacht kan ontstaan voor elkaars verdriet, teleurstelling en onzekerheid.

‘Tijd voor Max’

De vele mooie initiatieven en acties kunnen daarnaast een inspiratie zijn om elkaar verder te helpen om door deze moeilijke periode heen te komen. Tijdens de aftrap morgen in ’s-Hertogenbosch gaan minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid in gesprek met tien Brabanders en Bosschenaren die de afgelopen maanden op verschillende manieren in aanraking gekomen zijn met het coronavirus: van patiënten en zorgprofessionals tot ondernemers en mensen uit het onderwijs. Zij zijn, samen met de beide bewindspersonen vervolgens te gast bij een uitzending van Tijd voor Max, vanaf 17:10 uur live op NPO 1.

 

Reacties