De Betawi nieuw wooncomplex aan de Oostzijde in Zaandam

Foto: Nieuwwonenzaanstreek.nl

De Betawi. Zo heet het nieuwe woongebied aan de Oostzijde in Zaandam, ter hoogte van sporthal De Struijck, met vijftien eengezinswoningen, dertien appartementen en een enkele maisonnette. Ruimtelijk opgezet rond een binnenplein, waar door de bewoners en hun bezoek geparkeerd kan worden. Ook de achtertuinen van alle grondgebonden woningen en de terrassen van een aantal appartementen op de begane grond grenzen hieraan.

De eengezinswoningen met drie woonlagen variëren van ruim 96 vierkante meter tot tien vierkante meter groter. De zolderverdieping kan daarbij een vierde slaapkamer worden. Een keuken wordt niet meegeleverd. De leidingen, elektra en wateraan- en afvoer, worden afgedopt zodat de eerste bewoners daar zelf hun eigen wensen kunnen vervullen. De huizen gaan tussen 375.000 en 450.000 euro kosten. Er zijn binnen De Betawi twee woningen met twee woonlagen waarvan één grondgebonden. Deze is gelijk aan de andere eengezinswoningen, dus met drie slaapkamers minus de zolder. De andere woning met twee woonlagen is een maisonnette op de tweede en derde etage en beschikt over 59  vierkante meter gebruiksoppervlakte.

 

 

 

Bij de tweekamerappartementen variëren de groottes tussen de circa 43 en 58 vierkante meter. Er is één appartement met twee slaapkamers van bijna 72 vierkante meter. De prijzen van deze woningen beginnen bij 235.000 euro en de duurste kost 300.000 euro. Ook de appartementen worden opgeleverd zonder keuken. Alle woningen voorzien middels aardwarmte en zonnepanelen grotendeels in de elektrabehoefte. Gas maakt geen deel uit van het externe energiepakket.

Gevarieerde gevels

De gevels van het complex, dus ook voor het appartementengebouw worden heel gevarieerd. De eengezinswoningen krijgen grote raamoppervlakken en zowel voor- als achtertuinen. Door kleurafwijkende borstweringen en incidenteel houten gevelbekleding in het ontwerp op te nemen, wordt direct de verbinding met zowel de historische Oostzijde als de achtergelegen Rosmolenbuurt gevonden. Naast de sporthal wordt een nieuw pad gecreëerd, vernoemd naar de tegenoverliggende Monseigneur Callierstraat, dwars op de Professor Struijckenstraat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen