Eerste containertuintjes geplaatst op de Westzanerdijk

De familie Terwindt ging meteen aan de slag onder het goedkeurend oog van wethouder Gerard Slegers.
Foto: Gemeente Zaanstad

De eerste containertuintjes zijn vanmorgen een feit geworden in Zaandam, op de Westzanerdijk. Het groen om de ondergrondse containers heen moet het bijplaatsen van afval tegengaan en ze zorgen ook voor meer biodiversiteit in de stad. Buurtbewoners gaan tijdens de proef de tuintjes onderhouden en verzorgen. Het initiatief kwam van het CDA.

 

 

Wethouder Openbare Ruimte Gerard Slegers zette de schouders eronder: ‘Ik hoop van harte dat met deze tuintjes het aantal dumpingen gaat afnemen. Daarnaast zorgen de tuintjes voor een groener aanzicht en meer biodiversiteit. Ik ben heel blij dat buurtbewoners de tuintjes willen bijhouden,’ zei hij ter gelegenheid van de primeur. Slegers overhandigde de groenadoptanten een attentie en bedankte hen voor hun inzet. Hij benadrukte het belang van een gezamenlijke betrokkenheid bij een schone en leefbare buurt.

Negen in totaal

In totaal krijgen negen containers een minituintje als proef. Op vier plaatsen verspreid door Zaandam: op de Westzanerdijk bij huisnummer 118 (vijf), Bermuda 33 (twee), A. Kloosstraat 1 (één) en de Belgischestraat 55 (ook één). Het komende jaar wordt gemonitord of het afvaldumpingen tegengaat en dus inderdaad preventief werkt. Een voorwaarde voor het plaatsen van de tuintjes was dat de buurtbewoners deze gaan bijhouden.

Reacties