Drie grootschalige onderzoeken naar leefstijl en gezondheid

Foto: PxHere / CC0

De GGD Zaanstreek – Waterland start op vrijdag 25 september drie grootschalige onderzoeken naar de gezondheid en de leefstijl van kinderen van nul tot twaalf jaar, volwassenen vanaf achttien en senioren vanaf 65 jaar. De GGD doet deze onderzoeken iedere vier jaar, dus ook nu in coronatijd.

De resultaten van de onderzoeken gebruiken de gemeenten in de regio en GGD zelf om zorg en activiteiten zo goed mogelijk te laten aansluiten op de behoeften van de inwoners. Ongeveer 50.000 mensen krijgen vrijdag een uitnodiging om een enquête in te vullen. De computer heeft willekeurig namen en adressen uit het bevolkingsregister geselecteerd. Deze personen krijgen een uitnodiging thuisgestuurd met een inlogcode waarmee ze online de vragenlijst kunnen invullen. Iedereen die de vragenlijst invult maakt kans op een step, sonosbox of een midweek weg. De resultaten van de onderzoeken worden medio 2021 gepubliceerd.

Aanmelden voor panel kan ook

De gemeenten en de GGD doen er alles aan om de gezondheid en veiligheid van inwoners te verbeteren. De onderzoeken geven antwoorden op vragen als ‘komen bepaalde gezondheidsproblemen in onze gemeente vaker voor dan elders in Nederland?’ en ‘passen de voorzieningen die er zijn bij wat mensen nodig hebben om zo gezond mogelijk te leven?’ Inwoners die geen uitnodiging ontvangen, maar wel willen deelnemen aan andere gezondheidsonderzoeken van de GGD kunnen zich aanmelden voor het panel van de dienst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen