Uiterlijk begin oktober duidelijkheid over buurtbus

Foto: Google Street View

Wethouder Gerard Slegers hoopt begin oktober en ‘hopelijk nog eerder’ te komen met een oplossing voor het niet rijden van de buurtbusjes. Die staan geparkeerd omdat de vrijwillige chauffeurs niet goed beschermd kunnen worden tegen het coronavirus: er kan niet zoals bij grotere bussen achterin worden in- en uitgestapt om contact te vermijden.

Er lopen momenteel onderzoeken naar een oplossing, antwoordde Slegers gisteren op vragen van de PvdA en GroenLinks. Die partijen maken zich zorgen over het isolement van bewoners van de dunner bevolkte gebieden van Zaanstad. De wethouder deelt die zorgen en heeft het onderwerp al ingebracht bij de Vervoerregio Amsterdam, waar naar een oplossing wordt gezocht. Elders in het land zijn bijvoorbeeld spatschermen geplaatst om de vaak oudere chauffeurs af te schermen van de passagiers of is de bus tijdelijk vervangen door een buurtbus-taxi.

De Vereniging Buurtbus Zaanstreek Zuid heeft in 2012 de voormalige buslijn 456 van Zaandam naar Assendelft overgenomen van de commercie en rijdt in normale tijden met twee achtpersoons busjes tussen het station in Zaandam en dat in Krommenie, via Hembrug, Westzaan, Nauerna en Assendelft.

 

 

Reacties