Catamaran Beatrix doet voor redding SailWise ook Zaandam aan

Foto: SailWise

De aangepaste en rolstoeltoegankelijke catamaran Beatrix van SailWise maakt van 17 tot en met 26 september een bijzondere tocht waarbij ook Zaandam wordt aangedaan. De boot zeilt tien dagen lang door Nederland om aandacht te vragen voor het belang van watersport voor mensen met een beperking.

Zonder steun zullen de aangepaste zeilactiviteiten en -vakanties verdwijnen. Dat mag niet gebeuren, vindt de Enkhuizer stichting en zo denken meer mensen erover. Zeilscholen en individuele zeilers uit het hele land varen daarom mee tijdens een unieke zeiltiendaagse. Voor de rond 1400 deelnemers die SailWise jaarlijks meeneemt  voor watersportactiviteiten en -vakanties is watersporten veel meer dan een fijne tijd op het water: het geeft mensen met een beperking de mogelijkheid om te ontdekken wat zij wél kunnen, hun grenzen te verleggen en het geeft hen handvatten die zij in hun dagelijks leven kunnen gebruiken voor een zelfstandiger leven.

Klap voor vaste gasten

Ruim 70 procent van de gasten kwam tot het coronavirus toesloeg ieder jaar terug bij SailWise. En toen werden alle activiteiten geannuleerd vanwege de coronamaatregelen. De reizen worden wel langzaam weer opgestart, maar SailWise is hard geraakt door de gedwongen pauze. De stichting heeft hulp nodig om ook in de toekomst watersport mogelijk te maken voor mensen met een beperking. Die hulp vragen zij door tien dagen lang door Nederland te varen met de aangepaste Beatrix.

 

 

 

De zeiltocht begint op donderdag 17 september bij het SailWise-watersportcentrum It Sailhûs in het Friese Elahuizen. Daarvandaan vaart het schip via Sneek en Lemmer naar Enkhuizen, de thuishaven van SailWise-tweemastklipper Lutgerdina. Vanuit Enkhuizen wordt de route vervolgd naar Muiden, Zaandam, Haarlem, Leiden en Amsterdam, om op 26 september te eindigen in Loosdrecht. Daar ligt het SailWise-watersporteiland Robinson Crusoe. Met de tiendaagse hoopt de organisatie 30.000 euro op te halen.

Iedereen kan steentje bijdragen

Iedereen kan een steentje bijdragen. Op de Beatrix zijn per dag vier sponsorplekken beschikbaar, waarmee gasten direct SailWise steunen. Het schip vaart de etappes overdag en biedt één bijzondere avondzeiltocht aan van Haarlem naar Amsterdam. Bovendien mag iedereen meezeilen met een eigen zeilboot, want bij deze tiendaagse geldt: hoe meer zeilen, hoe meer vreugd. Ook motorgedreven boten en kano’s zijn van harte welkom. Voor wie niet kan of wil meevaren, is er de mogelijkheid om Vriend van SailWise te worden of om een eenmalige donatie te doen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen