GGD Zaanstreek – Waterland raakt ruim 130 coronatests kwijt

Foto: Pikist / CC0

De GGD Zaanstreek – Waterland is de opbrengst van een ochtend testen op Covid-19 kwijtgeraakt. Zeker 132 mensen die zich afgelopen donderdagochtend in Purmerend hebben laten testen krijgen daardoor waarschijnlijk geen uitslag.

De buisjes waarin de teststaafjes zaten zijn zoek geraakt en nog niet teruggevonden. Er is onduidelijk wat er is misgegaan, bevestigt de regionale GGD na berichtgeving van Hart van Nederland en NH Nieuws. Op de buisjes staan geen persoonsgegevens. De gezondheidsdienst benadert de getroffen mensen en biedt aan om ze opnieuw te testen. De GGD zet hier extra menskracht voor in. Ze krijgen voorrang bij de test en bij de uitslag, maar moeten bij klachten wel preventief thuisblijven tot de uitslag van de nieuwe test bekend is. Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen al een nieuwe afspraak hebben gemaakt.

Mensen die zich zorgen maken over hun testuitslag kunnen contact opnemen met het telefoonnummer 075 – 615 83 88. Dit nummer is zeven dagen per week van 08:30 tot 17:00 uur bereikbaar.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen