Mercurius in Wormerveer krijgt 50 koopappartementen

Foto: Google Street View

De voormalige Kunstdrukkerij Mercurius aan de Dubbele Buurt in Wormerveer wordt momenteel getransformeerd in een bijzonder wooncomplex met 50 koopappartementen. Het pand met de monumentale voorgevel uit 1885 krijgt ook een groot gezamenlijk dakteras. Van het gebouw blijft de buitenkant zoveel mogelijk intact.

De achttien woningen op de begane grond meten tussen vloer en plafond ruim vier meter. Ook op de eerste etage, met evenveel één-, twee- en driekamerappartementen en zelfs op de tweede verdieping blijft het plafond ruimschoots boven de maatvoering van het heersende Bouwbesluit. Die hoogte wordt in zes studio’s op de begane grond benut voor een entresol, extra vierkante meters de lucht in. De andere studio’s liggen verdeeld over de andere woonlagen. Met minimaal 40 vierkante meter zijn dit allemaal starterswoningen.

Tussen 40 en 80 vierkante meter

Samen met de 20 twee- en negen driekamerappartementen delen de studiobewoners het dakterras op de derde etage. Twee driekamerappartementen op de tweede verdieping hebben een eigen buitenruimte van 60 vierkante meter, bijna net zo groot als de interne woonoppervlakte. Toch zijn dit niet de royaalste appartementen. De diversiteit is groot, want het gebouw is aan weerszijden van de loftachtige corridor zo speels mogelijk ingedeeld. De woonoppervlakken variëren van 40 tot meer dan 80 vierkante meter.

Het gezamenlijke dakterras.

Loggia’s

Verreweg de meeste woningen (32) beschikken over een loggia, een inpandige ruimte met veel lichtinval van buiten en door een vrijwel geheel glazen pui verbonden met binnen. Voor de grotere appartementen geldt meestal dat een slaapkamer een openslaande deur naar deze met daglicht overgoten connectie met de buitenwereld heeft. De prijzen van de woningen variëren tussen 215.000 en 389.000 euro, vrij op naam.

Zo moet het worden.

Voorinschrijving

De gemeenschappelijke ruimtes, zoals de corridors en entree, bewaren het industriële karakter, met strakke gietvloeren en zichtbare buizen en balken. De hoogte van de toegangsdeuren tekenen de sfeer. De toegang vanaf de Dubbele Buurt is de hoofdentree en achter het gebouw komt een tweede ingang, via de bewonersparkeerplaats. De liftinstallatie blijft behouden. Wie interesse heeft in een appartement in Mercurius kan zich nu voorinschrijven, om door de makelaar op de hoogte te worden gehouden van de ontwikkelingen. De voorinschrijving verplicht tot niets.

En zo is het nu.

Reacties

Cookieinstellingen