Anderhalvemeterkermis van start in Zaandam

Foto: Gemeente Zaanstad

Vandaag ging om 13:00 uur de kermis op de Burcht in Zaandam van start. Tot en met zondag 13 september kan er genoten worden dankzij de aanpassingen die zijn gedaan zodat de veiligheid van de bezoekers gewaarborgd kan worden.

Zo staan de kermisattracties verder uit elkaar, zijn bij sommige attracties mondkapjes verplicht en gelden er verplichte looproutes. Ook het aantal bezoekers wordt gemonitord. Matrixborden bij de ingangen geven aan hoe druk het op dat moment is. Als het té druk wordt, kan besloten worden om de kermis (tijdelijk) te sluiten. Gastheren en -vrouwen wijzen bezoekers op de regels en de gemeente zet extra handhavers in. Beveiligers zien toe op de veiligheid en iedere avond sluit de kermis wat vroeger dan anders. De kermis is op de vrijdagen en zaterdagen open van 13:00 tot 23:00 uur en op de andere dagen van 13:00 tot 22:00 uur.

Veel maatregelen

‘De anderhalvemeterkermis gaat gepaard met een groot aantal maatregelen. Medewerking van de exploitanten en de bezoekers is cruciaal hierbij. Namens het college doe ik een dringende oproep aan alle kermisliefhebbers om voldoende afstand te houden en rekening te houden met elkaar. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat deze kermis in coronatijd slaagt,’ schreef locoburgemeester Hans Krieger in de bekendmaking dat het evenement deze nazomer tóch door zou gaan. Het opruimen van de kermis gebeurt van maandag 14 september tot woensdag 16 september 18:00 uur. Daarna kan er weer geparkeerd worden op de Burcht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen