Junior Cyber Agents gezocht in de strijd tegen internetcriminelen

Een screenshot van het spel.
Een screenshot van het spel.
Foto: YouTube

De gemeente is samen met samen met de politie en Noord-Holland Samen Veilig op zoek naar Junior Cyber Agents om de strijd aan te gaan tegen cybercriminaliteit. De werving gaat via het computerspel HackShield.

Door het spelen van dat spel leren kinderen tussen acht en dertien jaar zich wapenen tegen online gevaren. De beste Cyber Agents uit Zaanstad worden in december gehuldigd door de politie en de burgemeester. HackShield is te downloaden voor de smartphone en tablet en kan online worden gespeeld op de pc of laptop. Downloaden kan hier.

Educatieve game

Dat de maatschappij steeds verder digitaliseert brengt risico’s met zich mee. Steeds meer mensen worden het slachtoffer van cybercrime of andere gedigitaliseerde vormen van criminaliteit. De aanpak van cybercrime is daarom belangrijk. HackShield Future Cyber Heroes is ontwikkeld om kinderen daarvan bewust te maken. Het is een educatieve game die acht- tot en met twaalfjarigen spelenderwijs opleidt tot Junior Cyber Agents. Spelers gaan op avontuur met de fictieve karakters Sanne en André. Samen vinden zij oplossingen voor digitale problemen zoals identiteitsfraude, cyberpesten en misbruik van privacy.

Eerste agenten al gehuldigd

Het spel is zo opgezet dat de kinderen ook hun omgeving betrekken bij het leerproces. Op 1 juli werden in zeven pilotgemeenten de eerste Junior Cyber Agents van Noord-Holland gehuldigd. Vandaag start een nieuwe campagne en gaan nog eens achttien gemeenten, waaronder Zaanstad op zoek naar nieuwe Junior Cyber Agents.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen