Storm Francis steekt Kanaal over naar onze regionen

Porthcawl in Wales eerder vandaag.
Porthcawl in Wales eerder vandaag.
Foto: Twitter / Bramwood Timber Products

Er is door het KNMI vanaf vanavond 22:00 uur tot 16:00 uur morgenmiddag code geel afgegeven voor het hele land. De storm Francis komt vanaf het Verenigd Koninkrijk en Ierland onze kant op.

In heel Nederland zijn windstoten mogelijk tot circa 75 kilometer per uur, in de kustgebieden tot 85 en aan de kust tot 95 kilometer per uur. Zodra windstoten snelheden van boven de 75 kilometer per uur bereiken, volgt een waarschuwing voor zware windstoten. Windvlagen van meer dan 100 kilometer per uur worden aangeduid als zeer zware windstoten. Vooral in het verkeer en voor met name (brom)fietsers, vrachtwagens en auto’s met aanhangers en caravans zijn (zeer) zware windstoten gevaarlijk, vooral bij buiig weer.

Rijkswaterstaat waarschuwt dat bomen nog vol in het blad zitten en dat er daardoor snekilometer per uurller takken en bladeren op de weg kunnen vallen. Automobilisten met een aanhanger of caravan wordr aangeraden hun rijstijl aan te passen en indien mogelijk de reis uit te stellen. Parkeren onder een boom houdt eveneens een risico in.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen