Droge september voorspeld, met de nodige plensbuien

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

Nu de herfst nadert en er weer regen uit de lucht valt na een paar hete augustusweken komt Weer Online met de voorspelling dat september een wisselend beeld zal laten zien: koeler weer, maar ook dagen dat het flink kan nazomeren. Daarbij kan het 25 graden worden en is zelfs een tropische dag met 30 graden Celsius mogelijk.

Verwacht wordt dat september een droge maand wordt met af en toe flinke plensbuien. Doordat het zeewater warmer is dan normaal kunnen die fel uitpakken, met name in de kustprovincies en rond het IJsselmeer. De gemiddelde middagtemperatuur zal aan het begin van de maand volgens de meteorologen tussen de 19 en 21 graden liggen en aan het einde tussen 17 en 19 graden.

Weer vandaag

Vanochtend nam de bewolking vanuit het westen geleidelijk toe en trokken buien over het land. Vanmiddag is er een mix van buien, wolkenvelden en zonnige momenten. Die laatste nemen de overhand naarmate de dag vordert. De temperaturen zijn een stuk lager dan we de afgelopen tijd gewend zijn: van 20 graden in het noordwesten tot 23 in het zuidoosten. Vanavond blijven verspreid over het land enkele buien mogelijk.

Bron: Weer Online

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen