Pieter van der Woel neemt na tien jaar afscheid van PGZ

Foto: Protestantse Gemeente Zaandam

Dominee Pieter van der Woel wordt per 1 september geïnstalleerd als predikant bij de Protestantse Gemeente Assendelft. Komende zondag 23 augustus is er een afscheidsbijeenkomst van PGZ Zaandam in de Bullekerk aan de Westzijde.

Van der Woel is op de kop af tien jaar werkzaam geweest bij de Protestantse Gemeente Zaandam en was toe aan een nieuwe uitdaging. Naast zijn werk als predikant spelen muziek en met name orgels een centrale rol in zijn leven. De overstap heeft dan ook ook deels te maken met het orgel bij de Protestantse Gemeente Assendelft, dat bereikbaar is vanaf de plek van de voorganger.

De in 1975 geboren Zeeuw heeft het afgelopen decennium veel workshops georganiseerd binnen zijn gemeente, over bijvoorbeeld geluidsinstallaties, glas in lood en brandschilderen. Tijdens zijn studietijd in Kampen heeft Van der Woel zich veel beziggehouden met kastenbouw, instrumentenbouw, muziek (musicologie) en het Oude Testament. Hij werkt nu aan een promotie over liederen van Gabriël Fauré op basis van de gedichtencyclus Het lied van Eva.

Afscheidsdienst

Zondag zal vanaf 10:00 uur uitgebreid worden stilgestaan bij het afscheid van Van der Woel in de Zaandamse Bullekerk. De dominee heeft er tot vorig jaar vele vieringen met muziek en kinderprogramma vormgegeven. Door de culturele bestemming die de kerk sinds kort heeft is PGZ Zaandam verhuisd naar de Noorderkerk. Bij het afscheid in de Bullekerk kunnen maximaal 120 mensen aanwezig zijn in verband met de anderhalvemeterregel. De dienst en het aansluitende verrassingsprogramma duurt twee uur.

Telefonisch aanmelden

Aanmelden is alleen mogelijk via het telefoonnummer 075 – 6164 620 op donderdag 20 augustus en vrijdag 21 augustus tussen 14:00 en 17:00 uur. Op 1 september begint Van der Woel in Assendelft. De bevestigingsdienst staat gepland op 6 september om 14:30 uur in PKN Krommenie, vanwege het daar aanwezige aantal plaatsen. Wie zijn plek in Zaandam gaat innemen is nog niet bekendgemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen