Venstertijden Assendelft donderdag op de raadsagenda

Straks een deel van de dag verboden in te rijden voor wie er niets te zoeken heeft?
Straks een deel van de dag verboden in te rijden voor wie er niets te zoeken heeft?
Foto: Google Street View

De gemeenteraad bespreekt donderdag tijdens de eerste vergadering na het zomerreces het voorstel van D66 en Rosa om zogenoemde venstertijden in te voeren voor de Communicatieweg West, het Smeeke Ven en/of de Genieweg in Assendelft. Dat moet in de ochtend- en avondspits het sluipverkeer verdrijven.

Venstertijden komen er in de praktijk op neer dat op bepaalde tijdstippen alleen bestemmingsverkeer welkom is. Uit verkeerskundig onderzoek is gebleken dat de Communicatieweg West in de ochtenduren veel sluipverkeer te verwerken krijgt vanuit westelijke richting en dat in de namiddag dit verkeer vanuit het oosten weer terugkeert. Het gaat om ongeveer een miljoen verkersbewegingen per jaar. De kruising Dorpstraat – Communicatieweg raakt daardoor overbelast en met name in de Dorpstraat heeft de veiligheid van de zwakke verkeersdeelnemers te lijden onder de drukte. De raadsleden Jan de Vries (D66) en Hans Kuyper (Rosa) hebben daarom een agenda-initiatief ingediend om de twee of drie wegen gedurende de spitsuren dicht te gooien voor niet-bestemmingsverkeer.

Op korte termijn invoeren

Zij willen met de steun van een raadsmeerderheid het college opdracht geven om te onderzoeken of het invoeren van venstertijden op de Communicatieweg op korte termijn mogelijk is. Om te voorkomen dat het sluipverkeer zich verplaatst naar het Smeeke Ven en/of de Genieweg zou overwogen moeten worden om de maatregel ook daar in te voeren. β€˜In de ochtend van west naar oost bijvoorbeeld tussen 06:00 en 09:00 uur en in de middag van oost naar west bijvoorbeeld tussen 16:00 en 18:00 uur,’ aldus de twee partijen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen