Tot en met gisteren 546 inwoners positief getest op corona

Foto: Pixnio / CC0 Public Domain

Het aantal coronapatiënten in Nederland is vandaag met 636 gestegen, tegen 577 op donderdag, 654 op woensdag en 779 op dinsdag. In de afgelopen zeven dagen zijn 4339 mensen positief getest.

Ongeveer de helft van alle nieuwe besmette mensen is 20 tot 40 jaar en ongeveer een kwart 40 tot 60 jaar. In Kennemerland kwamen 31 besmettingen aan het licht, het hoogste aantal in de regio sinds half april. Enkele jongeren uit Haarlem en omstreken werden positief getest na een bezoek aan jongerencamping Appelhof op Terschelling. Amsterdam-Amstelland registreerde 135 nieuwe gevallen. In Zaanstad stond de teller op 13 augustus op 546 positief geteste inwoners, 40 meer dan de stand op 6 augustus. Er zijn 49 aan Covid-19 gelinkte overlijdens geweest sinds de uitbraak begon.

Op de Nederlandse Intensive Cares liggen 38 mensen met het coronavirus, zeven meer dan op donderdag. Op 31 juli lagen er nog negentien coronapatiënten op een IC. Het aantal is in exact twee weken tijd dus verdubbeld. Dat past bij de recente stijging van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen, aldus voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Het aantal coronapatiënten op de verpleegafdelingen daalde van 127 naar 120.

Reisadvies Verenigd Koninkrijk

Het ministerie van Buitenlandse Zaken verscherpt het reisadvies voor het Verenigd Koninkrijk. Dat wordt morgen aangepast van geel (let op: veiligheidsrisico’s) naar oranje (alleen noodzakelijke reizen). Het Verenigd Koninkrijk heeft zelf besloten om vanaf morgen opnieuw reisbeperkingen in te stellen voor reizigers uit Nederland. Alleen aantoonbaar noodzakelijk (weg)verkeer wordt toegelaten. Ook geldt een strikte thuisquarantaine van veertien dagen bij aankomst in het VK voor reizigers die uit Nederland komen. Mensen die  terugkeren in Nederland hoeven niet in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op de toename van coronabesmettingen vanuit dit land voor Nederland, aldus het ministerie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen