Aantal opgenomen coronapatiënten in twee weken van 80 naar 158

Foto: PxHere / Tmaximumge

Het aantal in ziekenhuizen opgenomen coronapatiënten blijft stijgen. Het Zaans Medisch Centrum heeft al sinds 5 augustus geen update meer gegeven, maar over het land verdeeld worden nu 158 mensen wegens Covid-19 behandeld in een ziekenhuis. In twee weken tijd is dat aantal net niet verdubbeld, van 80 naar 158.

Dat is het hoogste aantal sinds 1 juli. ‘Het totale aantal opgenomen coronapatiënten neemt nog steeds toe. We moeten alert blijven omdat we ook een toename van het aantal besmettingen zien,’ zegt de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg Ernst Kuipers. Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding behandelen de Intensive Cares momenteel 31 coronapatiënten, vier minder dan gisteren. Het aantal patiënten op verpleegafdelingen steeg juist van 115 naar 127, en ook dat is het hoogste aantal sinds begin juli. Intensive cares behandelen ook 612 mensen met andere aandoeningen. In totaal liggen dus 643 mensen op een intensive care. Dat betekent dat ongeveer 500 bedden niet worden gebruikt.

Teststraat Schiphol

De eerste coronateststraat in Nederland voor mensen zonder klachten is vandaag geopend op Schiphol. Reizigers uit landen met een oranje of rood reisadvies kunnen daar vrijwillig  terecht voordat ze thuis in quarantaine moeten gaan. De uitslag volgt net als bij alle andere Nederlandse teststraten binnen 48 uur. De teststraat waar ook medisch personeel van de Luchtmobiele Brigade werkt begint klein. Deze eerste dag zijn alleen reizigers die op drie geselecteerde vluchten zaten welkom, in totaal zo’n 200 personen.

Op die manier kan gekeken worden of alles soepel verloopt. Daarna wordt de capaciteit uitgebreid. Dagelijks komen er in totaal ongeveer 5000 mensen uit oranje en rode landen aan op de luchthaven, volgens een woordvoerder van Schiphol. Belangstelling voor het testen is er ook nu al van andere reizigers. Een gezin dat op vakantie was geweest in Suriname mocht echter niet meedoen en werd verwezen naar hun regionale teststraat van de GGD.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen