Terugblik op werk aan A8: Rijkswaterstaat tevreden

Foto: Rijkswaterstaat

Het werk aan de A8 werd zoals gepland afgelopen dinsdagochtend om 05:00 uur door aannemer Boskalis afgerond, en Rijkswaterstaat kijkt er met tevredenheid op terug. Om ons een idee te geven van de omvang van de klus is een mooie fotoserie online gezet.

‘De eerste twee weken was het hard werken om op schema te blijven, maar daarna vorderde het werk juist snel. Dit gaf aan de wegwerkers de ruimte om tijdens hete dagen vooral in de koelere uren te werken. Zo’n 80 tot 90 mensen per dag wisten op die manier het werk op tijd af te ronden,’ schrijft de wegbeheerder.

Stiller

‘Na bijna vier weken van werkzaamheden is de weg nu stiller dan voorheen. Met nieuw en stiller asfalt, stillere voegen en een betere regenwaterafvoer kan de A8 weer jaren mee. Zo zorgen we voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer. Ook in de toekomst.’ Om dat ‘stil’ te illustreren zette Rijkswaterstaat in er in een nieuwsbrief over het groot onderhoud aan de A8 een YouTube-filmpje van de Werkgroep A8 Coenbrug bij, die jarenlang ijverde voor minder verkeerslawaai en de ‘nieuwe’ A8 meteen testte. De conclusie: we zijn er blij mee! Rn nu op naar de volgende stap, zoals hogere geluidsschermen.

Afgelopen maandag werd in alle vroegte al het onderhoud aan de A10 Noord helemaal afgerond. ’s Morgens om 04.15 uur zoefden de eerste auto’s over het nieuwe wegdek van de buitenring. De A10 Noord ligt er in beide richtingen ligt nu weer goed bij, met onder andere 13.300 ton vers asfalt, nieuwe vangrails en vernieuwde voegen in bruggen en viaducten.

Het mooie weer zorgde voor een extra voorspoedige afronding van de werkzaamheden, meldt Rijkswaterstaat. In ploegen van ongeveer 100 mensen werd ook hier de klus in de koelere uren geklaard. Van deze werkzaamheden zijn via de link bij de terugblik op het werk aan de A8 ook foto’s te zien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen