Nieuwe noodverordening met registratieplicht in de horeca

Foto: Wallpaper Flare / CC0

Sinds vandaag is in de Veiligheidsregio Zaanstreek – Waterland een nieuwe noodverordening van kracht. In de nieuwe noodverordening staan regels die gaan over onder meer de horeca, het onderwijs en studie- en studentenverenigingen.

De nieuwe verordening is gebaseerd op het landelijke beleid om het coronavirus maximaal onder controle te krijgen, de zorg niet te overbelasten en om kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen. Zo gaat de horeca binnen én buiten werken op basis van reservering en wordt alle bezoekers gevraagd om zich te registreren. Die registratie omvat de volledige naam van de bezoeker, de datum, aankomsttijd en de aangewezen plek in de horecagelegenheid, het e-mailadres, telefoonnummer en toestemming voor de verwerking en overdracht van deze gegevens ten behoeve van een eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD. De gegevens moeten door de horecaexploitanten veertien dagen bewaard worden en daarna worden vernietigd.

De noodverordening biedt de mogelijkheid om, indien nodig, gebieden of locaties aan te wijzen waar Alle basisregels blijven van kracht: anderhalve meter afstand houden, handen wassen en drukte vermijden. En bij klachten thuisblijven en een coronatset latn doen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen