Geen mondkapjesverplichting in Zaanstreek – Waterland

Foto: Wikimedia / Vysotsky

De afgelopen dagen is het aantal coronabesmettingen in Zaaanstad licht toegenomen, maar dat is volgens de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland geen aanleiding voor aanvullende maatregelen. Er komt dus geen mondkapjesplicht in Zaanstad.

Dit is besloten het nieuws dat er landelijk géén mondkapjesplicht wordt ingevoerd, maar dat regionaal wel extra maatregelen genomen kunnen worden. Amsterdam doet dat door vanaf 5 augustus de Kalverstraat, het Wallengebied en de Nieuwendijk aan te wijzen als ‘kapjesgebied’, net als de markten op Plein ’40-’45 en in de Albert Cuypstraat. De hoofdstad wordt momenteel gezien als een brandhaard en daarom is onder meer de Pride-demonstratie tegen de onveilige situatie van LHBT’s die morgen zou worden gehouden afgelast.

De afgelopen dagen is duidelijk geworden dat in de regio Zaanstreek – Waterland het aantal besmettingen weliswaar licht stijgt, maar niet alarmerend snel. ‘Het allerbelangrijkste blijft om je aan de basisregels te houden; blijf thuis als je ziek bent, was je handen regelmatig, houd anderhalve meter afstand en laat je testen bij klachten,’ aldus de veiligheidsregio.

Reacties